Chimay – Bruin (7%)
Ma esti vendégem egy vörös cimkés szerzetes egyenesen
Scourmon apátságából.
Ruhája mívesen dombornyomott, hirdetve származását.
Ruhája mívesen dombornyomott, hirdetve származását.
A címke szerint 10-12 C fokon érdemes fogyasztani. Én a
szokásos 5 C fokra tettem be a hűtőbe és Így eléggé visszafogott íze volt az
első pár kortynak, bár kifejezetten kellemes, üde íze van, ami nagyon hasonlít
a Chimay Blache ízére, amit pár hónapja már kóstoltam.
Színe a barna sörök világosabb kasztjához tartozik, enyhe
vöröses árnyalattal (mint a kóla). Habja intenzív, sokáig kitart.
Az ajánlott hőmérsékleten fogyasztva a pohárba szagolva a tipikus pörkölt maláta adja meg az illat karakterét.
Az ajánlott hőmérsékleten fogyasztva a pohárba szagolva a tipikus pörkölt maláta adja meg az illat karakterét.
A pohárba kortyolva ez a malátásság kiegészül édeskés, enyhén
élesztős ízzel, ami összességében igen domináns. Az íz lecsengésekor előkerül
az alkohol íze is, hisz egy erősebb sörről van szó, de egész páratlan módon a
eddig a pontig az alkohol jelenléte a háttérben marad. Az utóíz kellemesen
édes.
A sörhöz krémes, zsíros sajtot ettem, jól kiegészítették
egymást.
Határozottan nem egy tipikus barna sör ez, így érdemes volt
ezt is kipróbálni!
Egészségetekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése