2012. február 29., szerda

[SÖRPOSZT] - Chimay Bruin


Chimay – Bruin (7%)


Ma esti vendégem egy vörös cimkés szerzetes egyenesen Scourmon apátságából.
Ruhája mívesen dombornyomott, hirdetve származását.
A címke szerint 10-12 C fokon érdemes fogyasztani. Én a szokásos 5 C fokra tettem be a hűtőbe és Így eléggé visszafogott íze volt az első pár kortynak, bár kifejezetten kellemes, üde íze van, ami nagyon hasonlít a Chimay Blache ízére, amit pár hónapja már kóstoltam.

Színe a barna sörök világosabb kasztjához tartozik, enyhe vöröses árnyalattal (mint a kóla). Habja intenzív, sokáig kitart.
Az ajánlott hőmérsékleten fogyasztva a pohárba szagolva a tipikus pörkölt maláta adja meg az illat karakterét.
A pohárba kortyolva ez a malátásság kiegészül édeskés, enyhén élesztős ízzel, ami összességében igen domináns. Az íz lecsengésekor előkerül az alkohol íze is, hisz egy erősebb sörről van szó, de egész páratlan módon a eddig a pontig az alkohol jelenléte a háttérben marad. Az utóíz kellemesen édes.
A sörhöz krémes, zsíros sajtot ettem, jól kiegészítették egymást.
Határozottan nem egy tipikus barna sör ez, így érdemes volt ezt is kipróbálni!

Egészségetekre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése