2012. február 17., péntek

[SÖRPOSZT] - Watou Tripel

Watou Tripel  (7,5%)
Ismét egy különleges eljárással készült sör került a poharamba. Ez alkalommal egy felső erjesztésű, palackban tovább erjesztett világos ale típusú sör, a St. Bernard apátság söre. Az apátság Watou városában található, ami Nyugat-flandriában, Kortrijk-tól 52 kilóméterre helyezkedik el.
Belga sörökről:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Belga_s%C3%B6r#Tripel

A palackot ~5 Celsius fokon tároltam több napon át a hűtőben.
Felbontását a szokásos, palackban refermentált sörökre jellemző módon azonnali kihabzás kísérte.
Habja sűrű, nagy buborékokból áll össze, ami aztán gyorsan eloszlik.
A sör színe sötét narancssárga és fontos megjegyezni, ez egy részben szűretlen sör.
A pohárba szagolva kellemes, enyhén malátás illatot érezni, lágy, semmiképp sem tolakodó.
Kortyolva egy igen kellemes, nagyon enyhén kesernyés az ízvilág, amit a szén-dioxid könnyen csúsztat. Utóízében jelentkezik a szűrtelenségéből fakadó kesernyés maláta íz, ami folyamatosan enyhülve sokáig megmarad a szájban. Valamint előtűnik a magas alkoholtartalomból adódó alkohol íz is.
Jellegében hasonló a Bon Secours-hoz (nem véletlen), de annál enyhébb ízzel.
Tetszett ez is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése