2012. július 12., csütörtök

[BEERPOST] Brigand


Brigand ( %)

A ma esti sörömmel régóta szemeztem a bolt polcán, de mindig találtam nála érdekesebbet. Most viszont nem menekülhet, meg kell kóstoljam:
Mint ahogy sok belga sör, ez is „top-fermented” eljárással készült, valamint az üvegben tovább fermentálják. Igen! A hűséges olvasó ebből már tudja, hogy felbontáskor sietősen igyekezett kifele a habja, valamint, hogy finom eloszlású és sokáig kis is tart, lévén, hogy szén-dioxidban igen bőséges. A sör különlegességét az is jelzi, hogy nemcsak árpa, de búza maláta felhasználásával készült.

A pohárba szagolva igen üde,friss, gyümölcsös, malátás illatot áraszt. Belekortyolva ugyan ez a könnyed, édeskés aroma köszön vissza rögvest. Felismerhető benne a jellegzetes búzasör íz hatás, mellyel tipikusan beleül a búzasör az ember nyelvébe és ott terpeszkedik sokáig, persze nem zavaró, könnyed módon. Egyszer s mind a fűszeresség is jelen van a sör íze kapcsán. Nem domináns, korántsem zavar, inkább az alkohol ízét harmonizálja az egész ízvilágban. Az utóíze egy hosszan elnyúló, kellemesen zamatos malátás íz, ami jó ideig emlékeztet rá, mit is ittam az előbb.
Az alkohol tartalma jelentős, ez jelentkezik is az ízében, de nem tolakodó. Ha direkt nem kutatjuk ízlelőbimbóinkkal, nem feltűnő.

Véleményem szerint ez egy erős, de kellemes sör, ami remek dús habbal, karakteres és egy kicsit speciális ízvilággal rendelkezik, mely kiemeli a hasonló sörök közül épp annyira, hogy tőlem a 8/10-es pontozást kapja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése